Kura v pomarančovej omáčke

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kura, 1/3 hrnčeka múky, 2 až 3 lyžice masla, 3/4 hrnčeky kuracieho vývaru, 1/2 hrnčeka suchého bieleho vína, 1,5 hrnčeka pomarančovej šťavy, 2,5 hrnčeka suchej pomarančovej kôry, štipku muškátového kvetu, 1/8 lyžičky mletého rozmarínu, 1/8 lyžičky škorice, 1/8 lyžičky mletého zázvoru, 1 lyžičku cukru, 1 hrnček sušených sliviek, 1/2 hrnčeka ríbezlí, 1 pomaranč.

Postup

Krok 1

Kura prekrojíme na 4 časti, osolíme, obalíme v múke a opečieme na masle do hneda. V hrnci privedieme do varu vývar, do ktorého sme pridali víno, pomarančovú šťavu, kôru, muškátový kvet, rozmarín, škoricu, zázvor, cukor, na štvrtiny pokrájané slivky. Vložíme opečené porcie kurčaťa a pomaly varíme asi 1 hodinu. Keď je mäso mäkké, pridáme ríbezle, na kocky pokrájaný pomaranč a varíme ešte 2 až 3 minúty. Z povrchu odstránime tuk. Podávame na ryži, alebo rezancoch či špagetách.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 712
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

713

Podobné recepty:
  • Zapekané huby

    Zapekané huby

  • Farebné tajomstvo

    Farebné tajomstvo

  • Kurča od Mariky

    Kurča od Mariky

kuk