Kapustová štrúdľa

1970-01-01

Ingrediencie

  • Olivový olej, 100 g prerasteného údeného bôčika, 1 menšiu hlávku kapusty, 4 lyžice cukru, 1 lyžicu mletého čierneho korenia, rascu, 1 cibuľu, polievkové korenie, 1 vajce na potretie, 1 lístkové cesto.

Postup

Krok 1

Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájanú bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme tretinu na rezance pokrájanej kapusty, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku polievkového korenia, 1 lyžičku cukru, všetko premiešame. Po chvíli pridáme ďalšiu časť kapusty, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku polievkového korenia, 1 lyžičku cukru, všetko premiešame a zasa, kapustu, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku polievkového korenia, 1 lyžičku cukru, všetko premiešame. Dusíme, pokým sa šťava neodparí. Kapusta musí zostať hnedá od skaramelizovaného cukru. Cesto rozvaľkáme, posypeme polievkovým korením, navrstvíme naň kapustu a vytvoríme závin. Potriem vajcom vyšľahaným s polievkovým korením a s rascou. Preložíme na pekáč a upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1056
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1057

Podobné recepty:
  • Ananásovo tvarohový koláč

    Ananásovo tvarohový koláč

  • Džem z pomarančov a kivi

    Džem z pomarančov a kivi

  • Slávnostné orechové rezy Daniela

    Slávnostné orechové rezy Daniela

kuk