Zapečený pstruh so zeleninou
1970-01-01Ingrediencie
- 2 pstruhov, 1 citrón, 40 g masla, 1 cibuľu, 2 papriky, 5 strúčikov cesnaku, 1 pór, 2 rajčiny, 1 dl bieleho vína, 50 g balkánskeho syra, soľ, mleté biele korenie, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Vypitvaných pstruhov vykostíme, odstránime kožu. Filé okoreníme, pokvapkáme citrónom a poukladáme na maslom vymastený pekáčik. Pečieme asi 15 minút vo vyhriatej rúre. Na panvici na sucho osmažíme cibuľu, papriku, pór, cesnak, olúpané rajčiny a petržlenovú vňať. Smažíme asi 5 minút. Zalejeme bielym vínom a dochutíme. Zmes dáme na upečené filé zo pstruhov, posypem postrúhaným balkánskym syrom a krátko zapečieme.