Jahňacie na andalúzsky spôsob

1970-01-01

Ingrediencie

  • 1 kg jahňacieho mäsa, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 50 g sušených marhúľ, 50 g orechov, 50 g mandlí, 50 g hrozienok, 200 g medu, 0,5 dl andalúzskeho aromatického vína, mäsový vývar, mleté čierne korenie, 1,5 dl olivového oleja, vetvičku rozmarínu.

Postup

Krok 1

Na väčšom množstve oleja speníme na kocky pokrájanú cibuľu s vetvičkou rozmarínu, nadrobno pokrájanými mandľami a cesnakom. Mäso pokrájame na rezne, ktoré pridáme k cibuli a osmažíme ich z oboch strán. Podlejeme sladkým vínom, pridáme hrozienka, sušené marhule, orechy, med a korenie. Mäso udusíme do mäkka. Na tanier dáme porciu mäsa, ktoré prelejeme šťavou z marhuľami. Ozdobíme ďalšími kúskami sušených marhúľ, hrozienkami, oddelenými kolieskami cibule, prípadne vetvičkou rozmarínu. K takto pripravenému mäsu nepodávame žiadnu prílohu, alebo iba sušené marhule niekoľko hodín macerované v sladkom andalúzskom víne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 851
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

852

Podobné recepty:
  • Jahňacie rebierka na bolonský spôsob

    Jahňacie rebierka na bolonský spôsob

  • Baranie stehno na bretónsky spôsob

    Baranie stehno na bretónsky spôsob

  • Bravčové rebierka s paradajkami

    Bravčové rebierka s paradajkami

kuk