Teľacie ragú so šampiňónmi

1970-01-01

Ingrediencie

  • 800 g teľacieho stehna, hladkú múku, mleté čierne korenie, soľ, 2 šalotky, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl bieleho vína, 2,5 dl vývaru, sterilizované rajčiny, čerstvé bylinky, 150 g malých šampiňónov, 40 g masla, 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate, plátky citrónovej kôry z polovice citróna, olivový olej.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky, obalíme v múke rozmiešanej so soľou a korením, opražíme na olivovom oleji. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú šalotku a cesnak, krátko opražíme, vrátime späť mäso, pridáme zväzok byliniek, citrónovú kôru, premiešame, prilejeme vývar a víno a dusíme mäso do mäkka. Na masle osmažíme šampiňóny, ktoré pridáme k mäsu v čase, keď je už mäkké. Vyberieme bylinky a kôru. Podávame s ryžou alebo pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 816
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

817

Podobné recepty:
  • Hovädzie na tmavom pive

    Hovädzie na tmavom pive

  • Švajčiarsky guláš

    Švajčiarsky guláš

  • Teľací rezeň s južným ovocím

    Teľací rezeň s južným ovocím