Lorrainský koláč

1970-01-01

Ingrediencie

  • 120 g masla, 180 g hladkej múky, 1 vajce, vodu. Náplň: 120 g slaniny, 10 g masla, 2 šalotky, 2 vajcia, žĺtok, 280 g smotany, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 100 g ementálu.

Postup

Krok 1

Z múky, masla, vody, vajca a soli vymiesime cesto. Necháme odstáť v chladničke. Odstáte cesto vtlačíme do koláčovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Cesto popicháme vidličkou a pečieme ďalšie 3 minúty. Náplň: na panvici opečieme pokrájanú slaninu, pridáme maslo, pokrájanú šalotku, osmažíme, scedíme z tuku a navrstvíme na upečené cesto. Zalejem smotanou rozmiešanou s vajcami, žĺtkom, koreninami a strúhaným syrom. Pečieme až náplň stuhne. Podávame vychladené so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 802
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

803

Podobné recepty:
  • Fazuľová roláda s banánmi

    Fazuľová roláda s banánmi

  • Londýnsky koláč

    Londýnsky koláč

  • Jablkový závin s marcipánom II

    Jablkový závin s marcipánom II

kuk