Už to kvičí na ihličí

2002-04-03

Ingrediencie

  • 500 g bravčového pliecka, 500 g zemiakov, 1 kyslú smotanu, 100 g majonézy, broskyňový kompót, 50 prerastenej údenej slaniny, mletú červenú štipľavú papriku, 2 väčšie cibule, 1 dl červeného vína, 0,5 dl ginu, 1 dl oleja, 3 lyžice kečupu, 3 lyžice horčice, 3 strúčiky cesnaku, soľ.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na malé plátky, na podobnú veľkosť aj slaninu, cibuľu na kolieska. Mäso posolíme. Z vína, borovičky, horčice, kečupu, mletej červenej štipľavej papriky pripravíme marinádu do ktorej naložíme mäso a necháme odstáť do druhého dňa. Na alobal vedľa seba striedavo ukladáme plátok mäsa, cibule, slaniny, až spotrebujeme všetky suroviny. Zostatkom marinády mäso zalejeme. Alobal uzatvoríme, preložíme na pekáč a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia asi 80 minút. Omáčka: zmiešame smotanu, majonézu, kečup, prelisovaný cesnak, soľ, mletú červenú štipľavú papriku. Zemiaky pokrájame na kolieska, osolíme a opečieme. Mäso podávame poukladané na omytej vetvičke ihličnana, obložené broskyňami a opečenými zemiakmi. Na tanieri mäso prelejeme pripravenou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1677
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1678

Podobné recepty:
  • Panenka so syrom

    Panenka so syrom

  • Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

    Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

  • Dusené bravčové mäso so šampiňónmi a s vajcom

    Dusené bravčové mäso so šampiňónmi a s vajcom

kuk