Polievka s kvasenými uhorkami

2002-04-08

Ingrediencie

  • 200 g mletého bravčového mäsa, 100 g uvarenej ryže, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu hladkej múky, 1 kocku bujónu, 1 šľahačkovú smotanu, 150 g kvasených uhoriek, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Z vody a kocky bujónu uvaríme vývar. Ryžu zmiešame s mletým mäsom, vajcom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Z vymiešanej masy tvarujeme guľky s priemerom asi 2 cm a vhadzujeme ich do vriaceho vývaru. Varíme ich asi 15 minút. Guľky vyberieme. Smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do vriaceho vývaru a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Pridáme pokrájané kvasené uhorky, premiešame a varíme ešte dve minúty. Nakoniec vložíme do polievky uvarené guľky. Polievku podávame tak, že na tanier dáme na osmičky uvarené zemiaky, vidličkou ich roztlačíme a zalejeme polievkou aj s guľkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 624
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

625

Podobné recepty:
  • Kyslá vajcová polievka

    Kyslá vajcová polievka

  • Pórová polievka s treskou

    Pórová polievka s treskou

  • Polievka z rakov na kráľovský spôsob

    Polievka z rakov na kráľovský spôsob

kuk