Nepečená smotanová torta II

2002-04-16

Ingrediencie

  • 1/2 balíka obyčajných piškót (70 g), 1/2 balíka kakaových piškót (70 g), 1 vanilkový puding, 1/2 litra mlieka, 2 kyslé smotany, 1 menšia plechovka ananásu, 1 šľahačka, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, trocha rumu, 1 vrecúško svetlej želatíny, ovocie na ozdobu.

Postup

Krok 1

V 1/2 litri mlieka, do ktorého pridáme 2 polievkové lyžice cukru a 1/2 vrecúška vanilkového cukru, uvaríme vanilkový puding. Po vychladnutí doň opatrne vmiešame rum podľa chuti a puding vyšľaháme mixérom. V ďalšej nádobe pripravíme šľahačku, jemne do nej zamiešame 2 lyžice práškového cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru a obe kyslé smotany. Aby smotanový krém lepšie stuhol, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Do formy s obsahom asi 1 liter nalejeme polovicu vychladnutého pudingu, na ktorý striedavo ukladáme svetlé a kakaové piškóty OPAVIA. Na ne navrstvíme polovicu smotanového krému a poukladáme kúsky ananásu. Zalejeme zvyšným smotanovým krémom a naukladáme piškóty. Prekryjeme druhou polovicou pudingu. Formu zakryjeme alobalom a necháme pol dňa v chladničke tuhnúť. Po vychladnutí dezert vyklopíme a ozdobíme ovocím (kivi, maliny, hrozno, jablko, broskyňa, pomaranč, mandarínky, banán alebo iné podľa chuti). Aby sme dosiahli svieži vzhľad, odporúčame zaliať povrch torty želatínou rozpustenou v ovocnej šťave.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1324
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1325

Podobné recepty:
  • Mandle k vínu

    Mandle k vínu

  • Zvončeky šťastia (medovníky)

    Zvončeky šťastia (medovníky)

  • Tvarohovo orechový zákusok

    Tvarohovo orechový zákusok

kuk