Pečený vajcový krém
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z vajec
Ingrediencie
- 1 dl mlieka, 4 žĺtky, 40 g masla, soľ, strúhaný parmezán, 2 vajcia uvarené na tvrdo, tuk na pomastenie.
Postup
Krok 1
Vo vodnom kúpeli šľaháme v nádobe mlieko so žĺtkami, štipkou soli, troma lyžicami parmezánu a maslom. Polovicu stuhnutej hmoty dáme na dno porcelánovej misky vymazanej tukom, na ňu poukladáme vajcia nakrájané na kolieska, navrstvíme druhú polovicu ušľahanej hmoty, posypeme strúhaným parmezánom, pokvapkáme tukom a pečieme v rúre na pekáči posypanom soľou, až do stuhnutia. Hneď ako parmezán zožltne, jedlo možno konzumovať.