Pečený vajcový krém

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 dl mlieka, 4 žĺtky, 40 g masla, soľ, strúhaný parmezán, 2 vajcia uvarené na tvrdo, tuk na pomastenie.

Postup

Krok 1

Vo vodnom kúpeli šľaháme v nádobe mlieko so žĺtkami, štipkou soli, troma lyžicami parmezánu a maslom. Polovicu stuhnutej hmoty dáme na dno porcelánovej misky vymazanej tukom, na ňu poukladáme vajcia nakrájané na kolieska, navrstvíme druhú polovicu ušľahanej hmoty, posypeme strúhaným parmezánom, pokvapkáme tukom a pečieme v rúre na pekáči posypanom soľou, až do stuhnutia. Hneď ako parmezán zožltne, jedlo možno konzumovať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 856
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

857

Podobné recepty:
  • Syrové tašky

    Syrové tašky

  • Zapekané rajčiaky

    Zapekané rajčiaky

  • Pór zapečený s ryžou a paradajkami

    Pór zapečený s ryžou a paradajkami

kuk