Kurohus

2002-04-19

Ingrediencie

  • 1 kurča bez drobkov, soľ, rascu, čierne pivo, maslo, alebo rastlinný tuk, 4 až 5 malých jabĺk.

Postup

Krok 1

Kura osolíme zvnútra i zvonku o niečo viac, ako bežne solíme. Posypeme rascou zvnútra i zvonku. Z celých jabĺk vyrežeme jadrovníky a celé ich natlačíme do kurčaťa. Medzery, ktoré vzniknú medzi jablkami vyplníme štvrtkami alebo osminkami jabĺk. Kurča dáme do pekáča, podlejeme asi 1 dl vody, prikryjeme a vložíme do rúry piecť. Asi po 30 minútach kurča odokryjeme a dopekáme pri častom polievaní pivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 692
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

693

Podobné recepty:
  • Kurča plnené na štrasburský spôsob

    Kurča plnené na štrasburský spôsob

  • Kurča pečené na spôsob Aurora

    Kurča pečené na spôsob Aurora

  • Kurča  po  gazdovsky

    Kurča po gazdovsky