Kleptiko
2002-04-19- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 800 g jahňacieho mäsa, 200 g syru Feta, 4 veľké zemiaky, cesnak, petržlenovú vňať, 1 limetku, 4 mrkvy, 1 lyžicu olivového oleja, oregano, tymian, soľ.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky asi 3 x 3 cm, okoreníme tymianom a oreganom, pridáme prelisovaný cesnak, šťavu z limetky, olej a premiešame. Necháme odstáť asi 6 hodín až 1 deň. Pridáme postrúhaný syr Feta. Pripravíme si alobal v dvoch vrstvách, okraje prehneme tak, aby sme vytvorili akoby pekáč. Na alobal položíme porciu z mäsa, okolo poukladáme mrkvu a zemiaky pokrájané na kúsky, zemiaky posolíme a dobre zabalíme do alobalu. Alobal na vrchu poprepichujeme hrotom noža, aby mohla unikať para. Takto pripravené porcie poukladáme na pekáč a upečieme v rúre.