Kleptiko

2002-04-19

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho mäsa, 200 g syru Feta, 4 veľké zemiaky, cesnak, petržlenovú vňať, 1 limetku, 4 mrkvy, 1 lyžicu olivového oleja, oregano, tymian, soľ.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky asi 3 x 3 cm, okoreníme tymianom a oreganom, pridáme prelisovaný cesnak, šťavu z limetky, olej a premiešame. Necháme odstáť asi 6 hodín až 1 deň. Pridáme postrúhaný syr Feta. Pripravíme si alobal v dvoch vrstvách, okraje prehneme tak, aby sme vytvorili akoby pekáč. Na alobal položíme porciu z mäsa, okolo poukladáme mrkvu a zemiaky pokrájané na kúsky, zemiaky posolíme a dobre zabalíme do alobalu. Alobal na vrchu poprepichujeme hrotom noža, aby mohla unikať para. Takto pripravené porcie poukladáme na pekáč a upečieme v rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 786
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

787

Podobné recepty:
  • Zapekané karé 'Nelson' s cibuľovým pyré

    Zapekané karé 'Nelson' s cibuľovým pyré

  • Plnený bôčik na cibuli

    Plnený bôčik na cibuli

  • Teľacie rezne so šunkou a syrom

    Teľacie rezne so šunkou a syrom

kuk