Syrový koláč s údeným mäsom

2002-04-29

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky, 175 g masla, 1 vajce, 3 lyžice vody, 1 lyžičku soli, 1 vajce na potretie, tuk na vymazanie formy. Plnka: 300 g údeného mäsa, 300 g tvrdého syra, 3 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku soli, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Z múky, masla, vajca, vody a soli vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na plát. Jeden plát dáme do formy tak, aby okraje široké asi 2 cm prečnievali. Mäso a syr pokrájame na kocky veľké asi 1 x1 cm. K mäsu a syru pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať a vymiešame. Plnku vylejeme do formy s cestom. Prikryjeme druhým plátom cesta, okraje prehne do vnútra, potrieme vajcom a ozdobíme kúskami cesta povykrajovaného do rôznych tvarov. Pečieme asi 20 minút pri teplote 220 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 584
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

585

Podobné recepty:
  • Kokosové guľôčky

    Kokosové guľôčky

  • Ovocný medovník

    Ovocný medovník

  • Nemecké muffiny

    Nemecké muffiny