Pestrá mäsová misa

2015-09-29

Ingrediencie

  • Po dva plátky z vykosteného bravčového karé, teľacieho zo stehna, hovädzej roštenky, bravčovej pečienky, 150 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky, gyros, bazalku, pažítku, petržlenovú vňať, 1 veľkú cibuľu.

Postup

Krok 1

Bravčové mäso nakrájame na kúsky, posypeme provensálskymi bylinkami, osolíme a na ražeň napichujeme kúsok mäsa, krúžok cibule, kúsok slaniny a opäť mäso, cibuľu, slaninu a mäso. Teľacie mäso vyklepeme, osolíme a posypeme gyrosom. Roštenku vyklepeme a okoreníme. Pečienku posypeme bazalkou. Všetko mäso grilujeme na rošte z oboch strán do mäkka. Ražne otáčame, aby boli prepečené zo všetkých strán. Mäso uložíme na misu, obložíme zeleninou (paradajkami, paprikou), ozdobíme citrónom, páskami cibule, olivami, pažítkou a petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 833
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

834

Podobné recepty:
  • Ražničí I

    Ražničí I

  • Moravský vrabec s kapustou a zemiakovými knedľami

    Moravský vrabec s kapustou a zemiakovými knedľami

  • Volské oká s mäsom

    Volské oká s mäsom

kuk