Pestrá mäsová misa
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- Po dva plátky z vykosteného bravčového karé, teľacieho zo stehna, hovädzej roštenky, bravčovej pečienky, 150 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky, gyros, bazalku, pažítku, petržlenovú vňať, 1 veľkú cibuľu.
Postup
Krok 1
Bravčové mäso nakrájame na kúsky, posypeme provensálskymi bylinkami, osolíme a na ražeň napichujeme kúsok mäsa, krúžok cibule, kúsok slaniny a opäť mäso, cibuľu, slaninu a mäso. Teľacie mäso vyklepeme, osolíme a posypeme gyrosom. Roštenku vyklepeme a okoreníme. Pečienku posypeme bazalkou. Všetko mäso grilujeme na rošte z oboch strán do mäkka. Ražne otáčame, aby boli prepečené zo všetkých strán. Mäso uložíme na misu, obložíme zeleninou (paradajkami, paprikou), ozdobíme citrónom, páskami cibule, olivami, pažítkou a petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi.