Domáca zeleninová koreniaca zmes

2016-05-11
  • Celkový čas : 10 min.

Popis

Domácu koreniacu zmes pripravíme dôkladným usušením zeleniny. Po usušení všetko pomelieme na prášok a máme hotovo.

Ingrediencie

  • 1 kg mrkvy
  • 1 kg petržlenu
  • 0.5 kg kalerábu
  • 0.5 kg kvaky (nemusí byť - iba kvôli farbe)
  • 0.5 kg zeleru
  • 0.5 kg cibule
  • 0.2 kg sušenej petržlenovej vňate
  • 0.2 kg sušenej vegety (ligurček voňavý)
  • 1 kg soli

Postup

Krok 1

Čerstvú zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiešame so soľou. Rozložíme na 4 až 5 plechov a dáme sušiť, hoci aj na radiátor. Ráno a večer zmes premiešame. Vysušiť by sa mala do 3 až 4 dní.

Krok 2

Potom pridáme petržlenovú vňať a vegetu a znova pomelieme na mlynčeku. Môžeme pridať aj cesnakový prášok a hubový prášok.

Krok 3

Táto zeleninová koreniaca zmes je vhodná na maslový chlieb aj do nátierok, do mäsa, do polievky. Obsah soli po vysušení je okolo 30 až 40 %.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 979
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

980

Podobné recepty:
  • Paprika čerešňová, feferónka

    Paprika čerešňová, feferónka

  • Vývar hnedý

    Vývar hnedý

  • Domáci pečený kečup

    Domáci pečený kečup

kuk