Bravčové rezne s cibuľovou omáčkou
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 ks bravčové rezne
- 2 lyžica masla
- 1 lyžica šľahačkovej smotany
- 1 hlávka bieleho vína
- 2,5 dl mäsového vývaru
- trochu soľ.
- 1 ks cibuľu
- trochu červenú papriku
- 2 ks bobkové listy
- 2 lyžica horčice
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- trochu mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na väčšie kusy. Rezne osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Na panvici rozpustíme maslo a opečieme na ňom mäso z oboch strán. Opečené mäso vyberieme. Do výpeku pridáme cibuľu, pridáme bobkové listy, podlejeme vínom, zalejeme vývarom a chvíľu povaríme. Vložíme mäso, prikryjeme a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a cibuľovú omáčku prepasírujeme cez sito do hrnca. Pridáme horčicu, smotanu a petržlenovú vňať. Zľahka premiešame. Mäso na tanieroch prelejeme cibuľovou omáčkou. Podávame so zemiakovými plackami a dusenou zeleninou.