Bravčové rezne s cibuľovou omáčkou

2015-12-16

Ingrediencie

  • 4 ks bravčové rezne
  • 2 lyžica masla
  • 1 lyžica šľahačkovej smotany
  • 1 hlávka bieleho vína
  • 2,5 dl mäsového vývaru
  • trochu soľ.
  • 1 ks cibuľu
  • trochu červenú papriku
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 lyžica horčice
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • trochu mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na väčšie kusy. Rezne osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Na panvici rozpustíme maslo a opečieme na ňom mäso z oboch strán. Opečené mäso vyberieme. Do výpeku pridáme cibuľu, pridáme bobkové listy, podlejeme vínom, zalejeme vývarom a chvíľu povaríme. Vložíme mäso, prikryjeme a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a cibuľovú omáčku prepasírujeme cez sito do hrnca. Pridáme horčicu, smotanu a petržlenovú vňať. Zľahka premiešame. Mäso na tanieroch prelejeme cibuľovou omáčkou. Podávame so zemiakovými plackami a dusenou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1226
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1227

Podobné recepty:
  • Baranie stehno na perigordský spôsob

    Baranie stehno na perigordský spôsob

  • Prírodná hovädzia pečienka II

    Prírodná hovädzia pečienka II

  • Bravčový steak 'mamut'

    Bravčový steak 'mamut'

kuk