Hovädzie na hubách
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 400 g hovädzieho mäsa (zo stehna), soľ, hladkú múku, masť, mleté čierne korenie, šampiňóny alebo namočené sušené huby, trochu hrubej múky na zahustenie.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, posolíme, obalíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na horúcej masti. Opražené plátky podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 20 minút (v tlakovom hrnci, ohňovzdornej mise). V prípade potreby posolíme, okoreníme. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájané huby a dusíme kým mäso zmäkne. Šťavu zahustíme pomúčením, premiešame ju a ešte krátko povaríme.