Torta z piškót a tvarohu

2002-05-13

Ingrediencie

  • 1 žĺtok, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 lyžicu postrúhanej citrónovej kôry, 2 dl smotany na šľahanie, 40 g horkej čokolády, 125 g jemného tvarohu (Lučina), cukrárske piškóty, 3 lyžice sladkého dezertného vína.

Postup

Krok 1

Žĺtok s cukrom vyšľaháme v miske a pridáme citrónovou kôru. V hrnci zohrejeme polovicu smotany a rozpustíme v nej čokoládu. Zmiešame so žĺtkom a s tvarohom. Do formy poukladáme cukrárske piškóty, ktoré pokvapkáme vínom. Na piškóty navrstvíme vytvorenú hmotu a necháme asi 2 hodiny odležať. Pred podávaním ozdobíme zvyškom smotany, ktorú vyšľaháme, osladíme a prípadne posypeme kakaovým práškom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 992
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

993

Podobné recepty:
  • Jablkový krehký koláč

    Jablkový krehký koláč

  • Orechový chlieb s olivami a ementálom

    Orechový chlieb s olivami a ementálom

  • Nepečené rezy

    Nepečené rezy

kuk