Dlabačoule – mäsové gule
2016-05-02- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 65 min.
Popis
Chuťovka z mletého mäsa a ďalších surovín. Dlabačoule - mäsové gule pečieme spolu so zeleninou.
Ingrediencie
- 600 g mletého mäsa
- 5 ks väčších paprík
- 750 g rajčín
- 3-4 ks väčšie cibule
- strúhanku
- 1 ks vajce
- olej
- čierne korenie
- soľ
Postup
Krok 1
Z mäsa pripravíme zmes pridaním soli a vajíčka. Môžeme zahustiť strúhankou tak, aby sme zo zmesi mohli vytvárať gule o priemere 5 až 6 cm.
Krok 2
Na pekáč dáme trochu oleja, cibuľu, nakrájanú na kolieska, nakrájanú papriku a rajčiny. Do toho vložíme pripravené gule, posypeme zeleninou a za občasného prevracania pečieme asi 45 minút.