Dlabačoule – mäsové gule

2016-05-02
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Chuťovka z mletého mäsa a ďalších surovín. Dlabačoule - mäsové gule pečieme spolu so zeleninou.

Ingrediencie

  • 600 g mletého mäsa
  • 5 ks väčších paprík
  • 750 g rajčín
  • 3-4 ks väčšie cibule
  • strúhanku
  • 1 ks vajce
  • olej
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

Krok 1

Z mäsa pripravíme zmes pridaním soli a vajíčka. Môžeme zahustiť strúhankou tak, aby sme zo zmesi mohli vytvárať gule o priemere 5 až 6 cm.

Krok 2

Na pekáč dáme trochu oleja, cibuľu, nakrájanú na kolieska, nakrájanú papriku a rajčiny. Do toho vložíme pripravené gule, posypeme zeleninou a za občasného prevracania pečieme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1084
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1085

Podobné recepty:
  • Diabolské mäso so zemiakovými plackami

    Diabolské mäso so zemiakovými plackami

  • Karbonátky z ovsených vločiek

    Karbonátky z ovsených vločiek

  • Bravčové na hubách

    Bravčové na hubách

kuk