Ryžový nákyp II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 200 g ryže, soľ, šťavu z jedného pomaranča a citróna, 30 g masla, 1 lyžičku kyslej smotany, 3 vajcia, 200 g práškového cukru. Tuk na vytretie formy.
Postup
Krok 1
Ryžu uvaríme vo vode so štipkou soli a necháme dobre odtiecť na site. Do ryže pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu, kyslú smotanu, roztopené maslo, tri štvrtiny cukru a všetko dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň zvyšný cukor. Pridáme k ryžovej mase. Cesto vylejeme do vymazanej formy a upečieme. Porcie nákypu môžeme poliať pomarančovým sirupom.