Bravčová pečeň s marinádou (predjedlo)

2015-12-10

Ingrediencie

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g sterilizovaného ananásu (kolieska)
  • 150 g rajčinového pretlaku
  • 2 lyžica lyžice oleja
  • trochu šťavu z ananásu
  • 1 ks cibuľu
  • trochu mletú škoricu
  • trochu celú škoricu
  • trochu drvené zelené korenie
  • trochu soľ.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, do ktorej vložíme pečeň vcelku, predtým posypanú, z oboch strán, drveným korením. Pečeň opražíme zo všetkých strán do biela a vyberieme. Do výpeku s cibuľou pridáme rajčinový pretlak, premiešame a osmažíme. Pridáme ananásovú šťavu, štipku mletej škorice, celú škoricu a vložíme pečeň. Prikryté dusíme do mäkka (keď do pečene vpichneme ihlu, nesmie vytekať šťava). Hotovú pečeň necháme vychladnúť, vložíme do chladničky a necháme odstáť do druhého dňa. Pečeň pokrájame na plátky, ktoré na taniere striedavo prekladáme s plátkami ananásu. Okolo nalejeme marinádu (šťavu).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 928
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

929

Podobné recepty:
  • Sendvič s údeným kačacím mäsom

    Sendvič s údeným kačacím mäsom

  • Budapeštianska nátierka

    Budapeštianska nátierka

  • Sendvič s dusenými baklažánmi

    Sendvič s dusenými baklažánmi

kuk