Bravčová pečeň s marinádou (predjedlo)
2015-12-10- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 500 g bravčovej pečene
- 200 g sterilizovaného ananásu (kolieska)
- 150 g rajčinového pretlaku
- 2 lyžica lyžice oleja
- trochu šťavu z ananásu
- 1 ks cibuľu
- trochu mletú škoricu
- trochu celú škoricu
- trochu drvené zelené korenie
- trochu soľ.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, do ktorej vložíme pečeň vcelku, predtým posypanú, z oboch strán, drveným korením. Pečeň opražíme zo všetkých strán do biela a vyberieme. Do výpeku s cibuľou pridáme rajčinový pretlak, premiešame a osmažíme. Pridáme ananásovú šťavu, štipku mletej škorice, celú škoricu a vložíme pečeň. Prikryté dusíme do mäkka (keď do pečene vpichneme ihlu, nesmie vytekať šťava). Hotovú pečeň necháme vychladnúť, vložíme do chladničky a necháme odstáť do druhého dňa. Pečeň pokrájame na plátky, ktoré na taniere striedavo prekladáme s plátkami ananásu. Okolo nalejeme marinádu (šťavu).