Tigrie krevety so sójovou omáčkou
2002-06-05Ingrediencie
- Tigrie krevety, 80 g hladkej múky, 60 g škrobovej múčky, prášok do pečiva, ryžu, šafran, mletú rascu, soľ, 1,5 dl vody, olej, maslo. Na omáčku: sójovú omáčku, šalotku, kečup.
Postup
Krok 1
Krevety očistíme tak, že na mäse necháme chvost. Z hladkej múky, škrobovej múčky, kypriaceho prášku, vody, oleja, soli a rasce pripravíme riedke cesto. V ňom namáčame krevety až po chvost a vysmažíme ich v oleji. Ryžu uvaríme. Na masle osmažíme šafran, pridáme uvarenú ryžu a osmažíme. Krevety podávame s ryžou a s omáčkou pripravenou zmiešaním sójovej omáčky, kečupu a pokrájanej šalotky.