Mušle Stana Radiča
2002-06-10Ingrediencie
- 2 kg mušlí (slávky), 4 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, korenie na ryby, bazalku, biele víno, olej.
Postup
Krok 1
Mušle uvaríme vo vriacej vode, počkáme, kým sa otvoria, odlejeme prázdne polovice (vodu, v ktorej sa varili, si necháme). V druhom hrnci dáme na olej štyri stredné cibule, pokrájané na kocky a 4 väčšie strúčiky cesnaku. Pridáme korenie na ryby (zmes), bobkový list, bazalku. Počkáme, kým bude cibuľa do zlata, zalejeme to časťou tej vody, v ktorej sa varili mušle a pol litrom bieleho vína. Potom do toho vrátime mušle a necháme spolu päť minút povariť. Podávame s hriankovým chlebom a bielym vínom, jedna polovica korýtka nám slúži ako lyžica, ktorou si naberáme ostatné mušle a šťavu.