Mušle Stana Radiča

2002-06-10

Ingrediencie

  • 2 kg mušlí (slávky), 4 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, korenie na ryby, bazalku, biele víno, olej.

Postup

Krok 1

Mušle uvaríme vo vriacej vode, počkáme, kým sa otvoria, odlejeme prázdne polovice (vodu, v ktorej sa varili, si necháme). V druhom hrnci dáme na olej štyri stredné cibule, pokrájané na kocky a 4 väčšie strúčiky cesnaku. Pridáme korenie na ryby (zmes), bobkový list, bazalku. Počkáme, kým bude cibuľa do zlata, zalejeme to časťou tej vody, v ktorej sa varili mušle a pol litrom bieleho vína. Potom do toho vrátime mušle a necháme spolu päť minút povariť. Podávame s hriankovým chlebom a bielym vínom, jedna polovica korýtka nám slúži ako lyžica, ktorou si naberáme ostatné mušle a šťavu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 836
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

837

Podobné recepty:
  • Ryba v pohárikoch

    Ryba v pohárikoch

  • Žabie stehienka dusené

    Žabie stehienka dusené

  • Zapekaný pangas

    Zapekaný pangas

kuk