Kuracia polievka na indický spôsob
2002-06-20- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 1 celé kura, 300 g koreňovej zeleniny (zeler, petržlen, mrkva), soľ, 100 g mandlí (bez šupky), 2 lyžičky korenia karí, 2 dl šľahačkovej smotany.
Postup
Krok 1
Celé kura vložíme do osolenej vriacej vody, pridáme polievkovú zeleninu pokrájanú na kocky a varíme, pokým mäso nezmäkne. Kura vyberieme a mäso oberieme (bez kože), pokrájame na menšie kúsky a polovicu dáme späť do polievky (polovicu mäsa použijeme napríklad na Zelené rezance s kurčaťom a brokolicou). Mandle posekáme a pridáme do polievky. Pridáme dve lyžičky karí korenia. Polievku krátko povaríme a zjemníme šľahačkovou smotanou, ktoré pridávame za stáleho miešania.