Krevetový koktail s melónom
2002-09-16Ingrediencie
- 400 g mrazených kreviet, 1 kučeravý šalát, 200 g sladkého melónu, 0,4 dl suchého sherry, citrónovú šťavu, olivový olej, červenú a zelenú papriku, cesnak, bazalku, soľ, mleté biele korenie, tabasco, kyslú smotanu.
Postup
Krok 1
Rozmrazené krevety prepláchneme, pokvapkáme olivovým olejom, zľahka zmiešame s na jemno pokrájaným cesnakom a bazalkou a necháme odležať. Papriky pokrájame na kocky a rezančeky, melón bez jadierok pokrájame na kocky, všetko zmiešame s odležanými krevetami a kladieme do hniezd z kučeravého šalátu. Zo smotany, citrónovej šťavy, tabasca, soli, korenia a sherry vymiešame zálievku, ktorou prelievame krevety a zdobíme citrónom. Podávame so syrovými tyčinkami.