Čínska rybia polievka

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 35 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Sladkokyslá rybia polievka na čínsky spôsob.

Ingrediencie

  • rybie filé (bez kostí)
  • morské riasy (jemné)
  • mrazenú baby karotku
  • 1 hlávka cibuľu
  • ryžové rezance
  • bobkový list
  • cukor
  • soľ
  • 2 dl bieleho vína
  • svetlú sójovú omáčku
  • škrobovú múčku
  • citrón
  • strúhaný zázvor

Postup

Krok 1

Do hrnce vložíme rybie filé, 1 celú cibuľu, 3 bobkové listy, baby mrkvu, zalejeme vodou a dáme variť.

Krok 2

Morské riasy namočíme do vody. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu. Po zmäknutí filé, ktoré sa v polievke rozpadne na malé kúsky, pridáme šťavu z citróna, svetlú sójovú omáčku, 2 dl bieleho vína, postrúhaný zázvor, podľa chuti dosladíme a dosolíme.

Krok 3

Mali by sme dosiahnuť sladkokyslú chuť. Zahustíme škrobovou múčkou, pridáme rezance a morské riasy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 748
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

749

Podobné recepty:
  • Bulharský fazuľkový guláš

    Bulharský fazuľkový guláš

  • Špenátové knedle do polievky

    Špenátové knedle do polievky

  • Čínska slepačia polievka s rezancami

    Čínska slepačia polievka s rezancami

kuk