Čínska rybia polievka
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 35 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Sladkokyslá rybia polievka na čínsky spôsob.
Ingrediencie
- rybie filé (bez kostí)
- morské riasy (jemné)
- mrazenú baby karotku
- 1 hlávka cibuľu
- ryžové rezance
- bobkový list
- cukor
- soľ
- 2 dl bieleho vína
- svetlú sójovú omáčku
- škrobovú múčku
- citrón
- strúhaný zázvor
Postup
Krok 1
Do hrnce vložíme rybie filé, 1 celú cibuľu, 3 bobkové listy, baby mrkvu, zalejeme vodou a dáme variť.
Krok 2
Morské riasy namočíme do vody. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu. Po zmäknutí filé, ktoré sa v polievke rozpadne na malé kúsky, pridáme šťavu z citróna, svetlú sójovú omáčku, 2 dl bieleho vína, postrúhaný zázvor, podľa chuti dosladíme a dosolíme.
Krok 3
Mali by sme dosiahnuť sladkokyslú chuť. Zahustíme škrobovou múčkou, pridáme rezance a morské riasy.