Koláčiky vykysnuté v chlade
2002-10-31- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky, 250 g masla, 50 g mletého cukru, 30 g kvasníc, soľ, vanilkový cukor, 2 žĺtky, citrónovú kôra, asi 2 dl mlieka.
Postup
Krok 1
Do múky postrúhame maslo, pridáme ostatní prísady, vrátane rozdrobených kvasníc. Mlieko použijeme studené. Cesto pripravujeme večer a necháme ho do rána v chlade (!) kysnúť. Ráno vyvaľkáme asi na 0,5 cm hrubý plát, rozkrájame ho na štvorce. Naplníme tvarohom, orechmi, slivkovým lekvárom, alebo makom. Povrch pred pečením nepotierame. Mrveničku pripravíme z trošky hladkej múky, cukru a masla.