Fazuľa na toskánsky spôsob
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľa na toskánsky spôsob
Ingrediencie
- 500 g veľkej fazule
- 3 ks mrkvy
- rozmarín
- 1 ks petržlen
- bazalku
- šalviu
- tymian
- soľ
- olivový olej
- parmezán
Postup
Krok 1
Fazuľu dáme do tlakového hrnca, pridáme dostatočné množstvo vody, nadrobno pokrájanú mrkvu, rozmarín, pokrájaný petržlen, bazalku, šalviu, prípadne tymian a 1hodinu varíme v tlakovom hrnci. Posolíme a necháme čiastočne vychladnúť. Do vlažnej fazule pridáme viac dobrého šalátového olivového oleja, trochu strúhaného parmezánu. Podávame ako prílohu k mäsu, alebo aj ako predkrm. Jedlo je dobré aj na druhý deň.