Ananás plnený hrozienkovou ryžou

2015-11-18

Popis

Exotické jedlo zložené zo sladkej ryže, ktorú podávame s krevetami. Určite sa oplatí ochutnať.

Ingrediencie

  • 1/2 ks ananásu
  • 120 g jasmínovej ryže
  • 60 g masla
  • soľ
  • mletú škoricu
  • kurkumu
  • hrozienka
  • 1 ks jablko
  • rímsku rascu
  • ošúpané mandle
  • vylúpané a ošúpané pistácie
  • cibuľu
  • 4 ks krevety
  • olivový olej
  • biele víno
  • petržlenovú vňať
  • citrón
  • limetu

Postup

Krok 1

Jasmínovú ryžu prepláchneme a dáme variť asi na 5 minút. Zlejeme ju a prepláchneme studenou vodou. Na masle s olivovým olejom osmažíme cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané jablko a ananás spolu s hrozienkami, mandľami a pistáciami. Prisypeme korenie a osmažíme. Nakoniec vmiešame ryžu.

Krok 2

Zmes vložíme do ananásu. Podávame s krevetami, osmaženými na olivovom oleji a podlievanými bielym vínom. Dozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 865
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

866

Podobné recepty:
  • Bezlepkový chlieb

    Bezlepkový chlieb

  • Smotanová polievka s kuriatkami

    Smotanová polievka s kuriatkami

  • Tuniakove špagety

    Tuniakove špagety

kuk