Ananás plnený hrozienkovou ryžou
2015-11-18- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Popis
Exotické jedlo zložené zo sladkej ryže, ktorú podávame s krevetami. Určite sa oplatí ochutnať.
Ingrediencie
- 1/2 ks ananásu
- 120 g jasmínovej ryže
- 60 g masla
- soľ
- mletú škoricu
- kurkumu
- hrozienka
- 1 ks jablko
- rímsku rascu
- ošúpané mandle
- vylúpané a ošúpané pistácie
- cibuľu
- 4 ks krevety
- olivový olej
- biele víno
- petržlenovú vňať
- citrón
- limetu
Postup
Krok 1
Jasmínovú ryžu prepláchneme a dáme variť asi na 5 minút. Zlejeme ju a prepláchneme studenou vodou. Na masle s olivovým olejom osmažíme cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané jablko a ananás spolu s hrozienkami, mandľami a pistáciami. Prisypeme korenie a osmažíme. Nakoniec vmiešame ryžu.
Krok 2
Zmes vložíme do ananásu. Podávame s krevetami, osmaženými na olivovom oleji a podlievanými bielym vínom. Dozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou.