Špajdľa hladného trampa
2003-03-27- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Údeniny
Ingrediencie
- 2 špekáčiky, 2 ostravské klobásy, 100 g prerastenej slaniny, cibuľu, 4 feferónky, tuk. Šalát: 6 zemiakov, 2 sterilizované uhorky, 1 cibuľu, 1 lyžicu octu, 1 lyžicu oleja, soľ, mleté čierne korenie, listy žihľavy.
Postup
Krok 1
Špekáčiky a klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na štvorce, cibuľu na hrubšie kolieska, feferónky prekrojíme na polovice. Suroviny striedavo napichujeme na špajdľu. Šalát: vychladnuté zemiaky, uvarené v šupke, nakrájame na plátky, na tenké plátky nakrájame uhorky, cibuľu na tenké kolieska, žihľavu natrháme na kúsky, zalejeme olejom, okyslíme, osolíme a okoreníme. Premiešame.