Pečená šunka s vínom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 700 g rolovanej šunky alebo iného mastnejšieho údeného mäsa, 5 zrniečok čierneho korenia, kúsok tvrdého chleba, pohár madeiry alebo iného sladkého vína, vývar alebo bujón z kocky.

Postup

Krok 1

Šunku uvaríme vo vode so zrniečkami korenia. Keď je takmer uvarená, vyberieme ju, tuk pokrájame na malé kúsky a vyložíme nimi pekáč. Na kúsky tuku položíme mäso, pridáme kúsok tvrdého chleba, zalejeme vínom a pečieme do mäkka. Hotové mäso pokrájame na tenké kúsky, uložíme ich na misu a ozdobíme nakladanou zeleninou. Zo šťavy odoberieme prebytočnú mastnotu, zalejeme troškou bujónu, chvíľu povaríme a prelejeme do omáčnika. Podávame s varenými zemiakmi poliatymi šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 720
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

721

Podobné recepty:
  • Bravčové rebierko s hroznom

    Bravčové rebierko s hroznom

  • Jahňacie stehno na spôsob pekárky

    Jahňacie stehno na spôsob pekárky

  • Pečené bravčové karé so zeleninou a polentou

    Pečené bravčové karé so zeleninou a polentou

kuk