Cibuľky v karameli so škoricou

2016-04-14
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Zvláštna kombinácia s cayenským korením, do ktorej sa zamilujete!

Ingrediencie

  • 500 g malých cibuliek
  • 60 g trstinového cukru
  • 2,5 dl červeného vína
  • 0,5 dl červeného vinného octu
  • 2 lyžička pretlaku
  • škorica
  • cayenské korenie
  • olivový olej
  • soľ

Postup

Krok 1

Ošúpané cibuľky osmažíme na oleji, osolíme, pridáme hnedý cukor a necháme skaramelizovať. Potom nalejeme do panvice zmes vína, octu a pretlaku. Posypeme škoricou a cayenským korením a dusíme asi 10 minút.

Krok 2

Cibuľky vyberieme a šťavu varíme do zhustnutia. Cibuľky vložíme späť do šťavy, prehrejeme a prípadne dochutíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 502
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

503

Podobné recepty:
  • Francúzsky cibuľový šalát

    Francúzsky cibuľový šalát

  • Karfiolový šalát s broskyňami

    Karfiolový šalát s broskyňami

  • Ryžový šalát jablkový

    Ryžový šalát jablkový

kuk