Hubový koláč s cibuľou
2016-03-18- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Popis
Jednoduchá verzia slaného koláču s hríbmi a tradičnou ingredienciou ako je cibuľa.
Ingrediencie
- 300 g šampiňónov
- 2 ks cibule
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 dl suchého bieleho vína
- 1 ks mrazené lístkové cesto
- petržlenovú vňať
- 250 g tvarohu
- soľ
- mleté biele korenie
- žĺtok
- maslo.
Postup
Krok 1
Šampiňóny a cibuľu pokrájame na plátky a spolu podusíme na masle. Cibuľu a šampiňóny poprášime múkou, podlejeme vínom, premiešame a dve minúty ešte povaríme. Petržlenovú vňať pokrájame nadrobno. Tvaroh, soľ, korenie a petržlenovú vňať pridáme do hubovej hmoty a premiešame. Rozmrazené cesto rozvaľkáme na veľkosť podľa pekáča, polovicu plátu dáme na pekáč, navrstvíme na ňu pripravenú zmes, prekryjeme druhou polovicou plátu, potrieme žĺtkom a upečieme.