Tekvicová nátierka
2003-10-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
Ingrediencie
- 2 kg tekvice, 1 hlávku cesnaku, 2 veľké cibule, 3 až 4 paradajky, 150 g kryštálového cukru, 50 g soli, 2,5 dl oleja, 1 dl octu, 2 lyžičky mletého čierneho korenia, 5 paprík, 2 až 3 feferóny, 1 malú horčicu (1,5 dl).
Postup
Krok 1
Ošúpanú tekvicu zbavenú jadierok pokrájame, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, cibuľu, ošúpané a pokrájané paradajky, očistené papriky, feferóny, cukor, soľ, olej, ocot, korenie. Varíme asi 1 hodinu. Po uvarení rozmixujeme a naplníme poháriky, ktoré sterilizujeme 15 až 20 minút.