Zapečená tekvica s vajcami

2003-10-30

Ingrediencie

  • 750 g tekvice, 3 vajcia, 50 g strúhaného parmezánu (alebo tvrdého syra), 2,5 dl sladkej smotany, 60 g masla, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Tekvicu pokrájame na tenké rezance, osolíme a varíme asi 10 minút. Uvarenú tekvicu scedíme, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misky. Posypeme mletým čiernym korením a strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Keď sa vrch hmoty čiastočne zapečie, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia. Pečieme, pokým sa na povrchu neutvorí zlatistá kôra. Povrch posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 585
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

586

Podobné recepty:
  • Vatikánska káva

    Vatikánska káva

  • Krevety a mušle podľa Charlieho

    Krevety a mušle podľa Charlieho

  • Ohnivé kotlety

    Ohnivé kotlety