Zlaté kuracie rezne
2003-06-19- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs, 40 g hladkej múky, 2 vajcia, mlieko, 40 g mandlí, 40 g hrozienok, 80 g oleja, 1 jablko, 80 g cukru, šťavu z 1 citróna, čerešne.
Postup
Krok 1
Prsia vykostíme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Z múky, vajec, mlieka a ošúpaných posekaných mandlí a hrozienok namočených vo vode pripravíme pomerne riedke cesto. Namáčame doňo rezne a na rozohriatom oleji vyprážame do zlatista. Ošúpané jablko pokrájame na kolieska na namáčame do skaramelizovaného cukru. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Navrch dáme čerešňu. Každý rezeň ozdobíme týmto jablkom. Podávame s hráškovou či pažítkovou, prípadne karí ryžou, kompótom alebo zeleninovým šalátom.