Jednoduchý osúch

2002-11-04

Ingrediencie

  • Kvások: hrnček vlažného mlieka, 2 lyžičky cukru, kvasnice. Cesto: 500 g hladkej múky, 1 až 2 vajcia, cukor, vlažné mlieko, olej.

Postup

Krok 1

Všetko zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto je lepšie keď je redšie. Vypracujeme hladké jemné cesto (10 až 15 minút). Necháme vykysnúť na dvojnásobný objem. Plech vymastíme, vysypeme múkou, vyklopíme naň vykysnuté cesto a rukami ho roztlačíme na celú plochu. Necháme ešte 30 minút kysnúť a potom ho vložíme do vyhriatej rúry. Upečieme do zlato hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2339
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2340

Podobné recepty:
  • Slivkový koláč babky Rózky

    Slivkový koláč babky Rózky

  • Pestrý slaný koláč

    Pestrý slaný koláč

  • Dvojfarebný chlebíček

    Dvojfarebný chlebíček

kuk