Plnené tyčinky

2003-10-24

Ingrediencie

  • 500 g lístkového cesta, 30 g masla, 60 g cibule, 250 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 20 g posekanej kôprovej vňate, soľ, korenie, 1 žĺtok.

Postup

Krok 1

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko na pomúčenej doske a vykrajujeme širšie obdĺžniky, ktoré naplníme plnkou. Pripravíme ju nasledovne: na rozpustenom masle opražíme do sklovita nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme zomleté mäso, opražíme a dodusíme na slabom plameni asi 15 minút. Mäsovú zmes necháme trochu vychladnúť a potom do nej primiešame posekané na tvrdo uvarené vajce, posekanú kôprovú vňať, soľ, korenie, dobre premiešame. Okraje tyčiniek pritlačíme a po povrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 601
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

602

Podobné recepty:
  • Orechový koláč inak

    Orechový koláč inak

  • Jahodové tiramisu

    Jahodové tiramisu

  • Mäkké medovníčky

    Mäkké medovníčky

kuk