Vysmážané zemiakové knedle

2002-10-25

Ingrediencie

  • 600 g v šupke uvarených zemiakov, 50 g masla, 4 žĺtky, soľ, štipku postrúhaného muškátového orieška, štipku prášku do pečiva, strúhanku.

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky postrúhame alebo pomelieme a vymiesime so žĺtkami, maslom, soľou, muškátovým orieškom a práškom do pečiva. Postupne pridávame strúhanku do vtedy, až sa cesto prestane rozpadávať. Z hmoty tvarujeme guľôčky vo veľkosti orecha, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v horúcej masti alebo oleji. Podávame s hlávkovým šalátom, alebo ako prílohu ku špenátu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 870
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

871

Podobné recepty:
  • Šampiňóny plnené karfiolom

    Šampiňóny plnené karfiolom

  • Cuketové misky plnené zeleninou a ryžou

    Cuketové misky plnené zeleninou a ryžou

  • Tekvicové knedličky s paradajkovou omáčkou

    Tekvicové knedličky s paradajkovou omáčkou

kuk