Sarma – plnený kelový list

2002-07-25

Ingrediencie

  • 500 g mletej jahňaciny (miešanej s teľacím plieckom), 3 kelové listy, kyslú kapustu, 50 g uvarenej ryže, petržlenovú vňať, cesnak, 25 g cibule, 1 vajce, vývar, 10 g olivového oleja, 50 g oravskej slaniny, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, 3 g korenia gyros, vegetu, soľ.

Postup

Krok 1

Vykostené jahňacie pliecko nakrájame na väčšie kocky, dáme do nádobky, polejeme olivovým olejom, pridáme nakrájanú cibuľku, gyros korenie, nasekanú petržlenovú vňať, vegetu, mleté čierne korenie, soľ a olúpaný strúčik cesnaku a necháme v chlade marinovať aspoň 6 hodín. Potom mäso trikrát jemne zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, mletú papriku, vajíčko a prichutíme. Zmes mäsa premiešame a ukladáme na rozvinuté kelové listy, ktoré sme dali na chvíľu zmäknúť do vriacej osolenej vody. Listy s plnkou zvinieme a ukladáme do ohňovzdornej misky tak, aby nám v strede zostala voľná jamka. Nalejeme do nej vývar, vložíme nakrájanú kyslú kapustu, pridáme druhú časť mäsa s ryžou a necháme podusiť 30 – 40 minút. Moravskú slaninku pokrájame na malé kocky a mierne osmažíme. Posypeme ňou hotový pokrm. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 792
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

793

Podobné recepty:
  • Vyprážaný kelový list

    Vyprážaný kelový list

  • Kurča na zelenine

    Kurča na zelenine

  • Teľacie mäso po juhoslovansky

    Teľacie mäso po juhoslovansky