Plnená kačica

2002-07-30

Ingrediencie

  • 1 kačicu, 1 dl medu, dve lyžice sójovej omáčky, citrón, 1/2 kg mletého bravčového pliecka, 1 až 2 rožky namočené v mlieku, 100 g vlašských orechov, 100 g slaniny, 3 až 4 vajcia, posekanú petržlenovú vňať, mlieko, 1 polievkovú lyžicu karí, 1 lyžičku korenia Gyros, 1 lyžičku čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Kačicu vykostíme tak, aby zostala celá. Všetky prísady na plnku spolu dobre premiešame. Kačicu pri krku zatvoríme kovovou ihlou, stehná a krídla vtlačíme dnu, posolíme zvonka aj zvnútra a naplníme plnkou. Zavrieme aj na druhej strane kovovými ihlami. Podlejeme vodou a pečieme prikrytú zhruba jeden a pol hodiny. Asi 15 minút pred koncom si zohrejeme približne 1 dl medu, pridáme 2 lyžice sójovej omáčky a polovicu citróna. Kačicu odokryjeme a potierame medom. Keď už má zlatistú farbu a chrumkavú kožu, vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame buď ako studené predjedlo s teplými brusnicami, alebo ako hlavné teplé jedlo s prílohou (ryža, zemiaky, malé zemiakové placky). Šťavu, čo zostala v pekáči, môžeme trochu zahustiť škrobovou múčkou. Mäso krájame na 1 cm hrubé plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 720
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

721

Podobné recepty:
  • Kurča s kanadskou omáčkou

    Kurča s kanadskou omáčkou

  • Kura na cigánsky spôsob

    Kura na cigánsky spôsob

  • Hydinové ragú s brokolicou

    Hydinové ragú s brokolicou

kuk