Lejkech z macesovej múky
2002-11-20- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 400 g cukru, 400 g macesovej múky, 10 vajec, 100 g citróna, 10 g prášku do pečiva, margarín na vymastenie formy.
Postup
Krok 1
Múku odvážime a zmiešame s práškom do pečiva. Umyté vajcia rozbijeme do nádoby, pridáme cukor a šľaháme nad parou. Hustnúcu masu odstavíme a šľaháme až do vychladnutia. Potom ju zmiešame s múkou, pridáme citrónovú šťavu, jemne premiešame a prelejeme do formy vymastenej margarínom. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme v rúre asi 30 minút. Lejkech podávame posypaný práškovým cukrom a potretý lekvárom alebo zaváraninou. Cesto možno použiť aj na macesovú tortu.