Lejkech z macesovej múky

2002-11-20

Ingrediencie

  • 400 g cukru, 400 g macesovej múky, 10 vajec, 100 g citróna, 10 g prášku do pečiva, margarín na vymastenie formy.

Postup

Krok 1

Múku odvážime a zmiešame s práškom do pečiva. Umyté vajcia rozbijeme do nádoby, pridáme cukor a šľaháme nad parou. Hustnúcu masu odstavíme a šľaháme až do vychladnutia. Potom ju zmiešame s múkou, pridáme citrónovú šťavu, jemne premiešame a prelejeme do formy vymastenej margarínom. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme v rúre asi 30 minút. Lejkech podávame posypaný práškovým cukrom a potretý lekvárom alebo zaváraninou. Cesto možno použiť aj na macesovú tortu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 558
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

559

Podobné recepty:
  • Kokosové rezy s čokoládovým krémom

    Kokosové rezy s čokoládovým krémom

  • Ganache (ganaš)

    Ganache (ganaš)

  • Vločkový nákyp so snehovou prikrývkou

    Vločkový nákyp so snehovou prikrývkou