Teľacie mäso zaprávané s karfiolom

2002-09-19

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho pliecka bez kosti, 20 g tuku, 20 g masla, 400 g očisteného karfiolu, 1,5 dl mlieka, 0,5 dl smotany, 40 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 40 g hladkej múky, 40 g cibule, 50 g citrónu, mletý muškátový kvet, sekaný zelený petržlen, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté pliecko zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme očistenú, umytú zeleninu a varíme do mäkka. Mäso vyberieme, vývar precedíme, a keď je vlažný, zahustíme svetlou zápražkou, dobre rozmiešame, pridáme mletý muškátový kvet a za občasného pomiešania pomaly varíme 20 až 30 minút. Očistený, umytý karfiol uvaríme v slanej vode. Vychladnuté mäso pokrájame na rovnaké menšie kocky. Uvarenú omáčku dochutíme mliekom, smotanou, podľa potreby zriedime karfiolovým vývarom, pridáme pokrájané mäso, uvarený na ružičky rozobratý karfiol a krátko povaríme. Pred podávaním pridáme sekaný zelený petržlen, prípadne citrónovú šťavu a čerstvé maslo. Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo dusenú ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 362
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

363

Podobné recepty:
  • Hovädzie ragú s orieškami

    Hovädzie ragú s orieškami

  • Hovädzie plátky na červenom víne

    Hovädzie plátky na červenom víne

  • Bravčová panenka na póre

    Bravčová panenka na póre