Teľací rezeň s južným ovocím

2016-04-25

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna bez kosti, 60 g tuku, 40 g masla, 20 g hladkej múky, 0,5 dl bieleho vína, 80 g paradajok, 80 g pomaranča, 40 g ananásu, mleté čierne korenie, soľ, voda alebo vývar.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené (čistou utierkou) mäso pokrájame na rezne (filé), osolíme, okoreníme, obalíme v múke a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Prebytočný tuk zlejeme, rezne zalejeme vínom, pridáme čerstvé maslo, umyté, olúpané, na kolieska pokrájané paradajky, pomaranč, ananás, prípadne zalejeme malým množstvom vývaru a všetko dusíme 5 až 10 minút do mäkka. Udusený teľací rezeň podávame na teplom tanieri preliaty šťavou a južným ovocím. Ako prílohu podávame varené alebo dusené zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 700
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

701

Podobné recepty:
  • Vcelku dusená bravčová krkovička

    Vcelku dusená bravčová krkovička

  • Plnené rezne v alobale

    Plnené rezne v alobale

  • Živánska na ražni

    Živánska na ražni

kuk