Plnené rolované pliecko

2002-09-24

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho pliecka bez kosti, 40 g tuku, 40 g cibule, soľ, 20 g hladkej múky, 80 g zelenej papriky, 60 g paradajok, 60 g šampiňónov, 20 g paradajkového pretlaku, voda, 40 g masla. Plnka: 120 g bravčového pliecka, 1 vajce, mleté čierne korenie, 40 g konzervovaného hrášku bez nálevu.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené pliecko rozrežeme na veľký obdĺžnikový plát, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a okoreníme. Plnka: umyté, osušené bravčové pliecko pokrájame na menšie kúsky, dvakrát v mäsovom mlynčeku pomelieme, pridáme vajce, soľ, korenie, hrášok a dobre premiešame. Hotovou plnkou potrieme vyklepaný plát teľacieho pliecka, zvinieme (zrolujeme), spevníme špáradlami (kovovou ihlicou alebo zaviažeme tenkým motúzom) a zo všetkých strán opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme vodou alebo vývarom, vložíme opečenú roládu a pod pokrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, pridáme paradajkový pretlak, zalejeme vlažnou vodou a dobre povaríme. Do precedenej šťavy pridáme na masle podusené, na kolieska pokrájané paradajky, zelenú papriku a šampiňóny. Ako prílohu podávame dusenú ryžu, opekané alebo varené zemiaky posypané zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

881

Podobné recepty:
  • Pečeň na japonský spôsob

    Pečeň na japonský spôsob

  • Vyšehradské rebierka

    Vyšehradské rebierka

  • Bravčové rolády s jablkovo gaštanovou plnkou

    Bravčové rolády s jablkovo gaštanovou plnkou

kuk