Plnený teľací rezeň

2002-09-27

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna bez kosti, 100 g teľacieho pliecka, 100 g údeného bravčového bôčika 40 g kyslých uhoriek, 1 vajce, soľ, 60 g tuku, 60 g cibule, 10 g hladkej múky, 10 g horčice, mleté čierne korenie, voda alebo vývar.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené stehno pokrájame na rezne, na tenko vyklepeme, okrajové blany narežeme a osolíme. Uvarený údený bôčik, uvarené teľacie mäso z pliecka jemne zomelieme v mäsovom mlynčeku pridáme na drobné kocky pokrájané kyslé uhorky, posekané, na tvrdo uvarené vajce, soľ, čierne korenie a všetko dobre premiešame. Takto pripravenou plnkou naplníme vyklepané rezne. Rezne v polovici na seba preložíme, zopneme špáradlami (kovovým ihlami) a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme vlažnou vodou alebo vývarom, zavaríme vložíme, naplnené, opečené rezne a pod pokrývkou v horúcej rúre dusíme do mäkka. Počas dusenia rezne občas prelejeme vlastnou šťavou a obrátime. Mäkké rezne zo šťavy vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, dobre rozšľaháme, pridáme horčicu a 15 až 20 minút varíme. Dochutenú šťavu precedíme na mäkké rezne a krátko povaríme. Pred podávaním špáradlá odstránime. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu, varené zemiaky, dusenú ryžu posypané sekaným zeleným petržlenom a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 544
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

545

Podobné recepty:
  • Teľacie (bravčové) na hubách

    Teľacie (bravčové) na hubách

  • Bosnianske mäsové guľky

    Bosnianske mäsové guľky

  • Hradeckí otroci

    Hradeckí otroci