Rybie filé zapečené so syrom

2002-10-17

Ingrediencie

  • 400 g rybieho filé, soľ, rascu, cibuľu, tri lyžice hladkej múky, tri lyžice masla, 1,5 dl mlieka, 3 vajcia, 4 lyžice kečupu, 4 lyžice postrúhaného syra, maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie pekáča, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Na kúsku masla speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a potom na nej opečieme posolené a rascou posypané porcie rybieho filé. Osobitne pripravíme z masla a múky zásmažku, zalejeme ju mliekom, osolíme, povaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zásmažky vmiešame žĺtky a nakoniec z bielkov vyšľahaný sneh. Vymastený pekáč vysypeme strúhankou, rozložíme doň porcie ryby, zalejeme zásmažkou, posypeme syrom a zapečieme v rúre do ružova. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 629
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

630

Podobné recepty:
  • Losos so zemiakmi a hráškovými strukmi

    Losos so zemiakmi a hráškovými strukmi

  • Lososová tortička

    Lososová tortička

  • Losos na kráľovský spôsob

    Losos na kráľovský spôsob

kuk