Kuracie mäso s tagliately v hubovej omáčke
2002-10-28- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 3 až 4 kusy kuracích pŕs, 400 až 500 g taglitele, olivový olej, 1 až 2 plechovky hubovej omáčky alebo hustej hubovej polievky, 350 g očistených šampiňónov, stredne veľkú cibuľu, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 1 kus červenej a zelenej papriky, pohár mlieka, pohár bieleho vína worcesterskú omáčku, 1 lyžičku anglickej a francúzskej horčice, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, provensálske alebo mixovane bylinky, petržlenovú vňať, štipku nut meg korenia alebo štipka štipľavej papriky.
Postup
Krok 1
Tagliatele uvaríme v osolenej vriacej vode s troškou olivového oleja približne 15 minút počas ktorých pripravíme mäso v hubovej omáčke. Kuracie prsia pokrájame na väčšie kocky (nie ako na soté) a prudko opražíme na olivovom oleji (2 až 3 polievkové lyžice oleja). Pridáme soľ a všetky druhy korenín (mleté korenie, mixovane bylinky, posekanú petržlenovú vňať, štipku nut meg korenia alebo štipľavej papriky). Po niekoľkých minútach praženia, keď je mäso do zlata upražené pridáme šampiňóny (prekrojené na polovice), na hrubo pokrájanú cibuľu, na tenké pásiky pokrájanú papriku, prelisovaný cesnak, zalejeme pohárom bieleho vína a lyžicou worcesterskej omáčky. Dusíme asi 10 minút a pridáme hubovú omáčku (alebo polievku). Zmes ochutíme s lyžičkou anglickej a francúzskej horčice, premiešame a varíme 5 minút (občas premiešame). Ak je zmes riedka môžeme ju zahustiť malou dávkou kukuričnej múky zmiešanej s troškou vody. Do takto pripravenej zmesi vmiešame už uvarené a precedené tagliatele. Celú zmes varíme už len niekoľko minút za neustáleho miešania. Cesnakový chlieb: celý postup prípravy tohoto jedľa trvá maximálne 25 minút takže všetky ingredencie musia byť pripravené pred začiatkom varenia tak isto ako aj cesnaková bageta. Čerstvú upečenú bagetu (kúpená v predajni) prekrojíme pozdĺžne do polovice na hrubé pláty. 2 až 3 lyžice čerstvého masla alebo jedlého margarínu (Flora, Rama, atd.) sa vymieša s 4 až 5 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Pridáme soľ, štipku mletého korenia, provensálske alebo mixovane bylinky. Všetko vymiešame do hmoty. Takto pripravenú cesnakovo-maslovú hmotu natrieme nožom v zárezoch (veľké množstvo). Treba dávať pozor aby sa bageta v zárezoch neoddeľovala. Celú bagetu zlepíme zmesou a zabalíme do alobalu. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme približne 25 minút (počas prípravy kuracieho mäsa s tagliatele). Bagetu vyberieme z rúry, nakrájame priečne cez nakrojené zárezy a podávame s hydinovým mäsom s tagliatele v hubovej omáčke.