Minestrone (Talianska zeleninová polievka)
2002-11-11- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 1 vrecúško talianskej mrazenej zeleniny (alebo na kocky pokrájané cukiny, mrkvu, šalát, pár mrazených fazuliek, hrášok, brokolicu, špenát, ...), 3 väčší zemiaky, 2 až 3 rajčiny, hrubú soľ, 1 lyžicu olivového oleje, pár lístkov bazalky, 4 lyžice šalátového olivového oleje, 2 až 3 lyžice postrúhaného parmezánu.
Postup
Krok 1
Do hrnca vysypeme vrecúško talianskej mrazenej zeleniny, pridáme k nej na kocky pokrájané zemiaky, rajčiny, zalejeme asi 7 dl vody (len aby bola zelenina namočená, ale aby neplávala). Pridáme trochu soli, 1 lyžici olivového oleja, zamiešame, prikryjeme a necháme variť asi 20 minút. Do hotovej polievky dáme pár lístkov bazalky, asi 4 lyžice dobrého šalátového olivového oleje, postrúhaný parmezán, zamiešame a podávame.