Husacia saláma

2002-11-18

Ingrediencie

  • 3,50 kg surovej husi, 20 g majoránu, 50 g cesnaku, soľ, čierne korenie, sanitru, horčicu.

Postup

Krok 1

Očistenú hus dôkladne umyjeme, mäso oddelíme od kože a kože trocha osolíme. Polovicu mäsa nakrájame na drobné rezančeky, druhú polovicu zomelieme, mäsozmiešame, osolíme, pridáme sanitru, dobre premiešame, a necháme asi 2 hodiny odležať. Pripravíme si vývar z majoránky, cesnaku a čierneho korenia. Ak je zmes veľmi suchá, môžeme pridať trochu vychladnutého vývaru. Ešte raz dobre premiešame. Na stôl rozložíme husaciu kožu, na ňu rozotrieme mäsovú zmes, sformujeme do podoby hrubej salámy a zašijeme. Zavesíme do vopred pripravenej udiarne a údime asi 1,5 hodiny. Husacia saláma sa môže podávať iba údená, alebo údená a varená v pare (paríme ju asi 40 minút), a to teplá aj studená.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

584

Podobné recepty:
  • Údené kohútie hrebienky

    Údené kohútie hrebienky

  • Šampiňónový šalát

    Šampiňónový šalát

  • Marinované kuracie prsty so syrom

    Marinované kuracie prsty so syrom

kuk